Beleef

Ik ben Leylâ.

Mijn papa is Turks, mijn mama is Belgisch. Mijn grootouders leerde me de producten, gerechten en tradities van beide keukens kennen. Ik trok naar dé metropool van gemengde culturen, Istanbul, om me bij te scholen in het Culinary Institute.
In mijn restaurant Sofraya te centrum Gent roerde ik van mei 2016 tot februari 2018 in de potten. Vele bezoekers smaakten mijn ‘proef – deel – beleef’ – concept. Ik nam ieder graag mee op een gastronomische Zijderoutereis die ik vlot mixte met een hedendaags Europees smakenpalet. Jammer genoeg diende ik er omwille van gezondheidsredenen mee te stoppen.

Nu ik terug volop kan gaan voor deze passie, breng ik graag mijn concept bij je thuis.
Sofraya is Perzisch voor ‘Een rijk gedekte tafel waar iedereen welkom is’.

Mag ik mee helpen om een gezellige ongedwongen sfeer te creëren waarbij je een toffe smaakvolle beleving in je eigen vertrouwde omgeving kan delen met je gasten ?
Ik kom zo graag bij je thuis koken of verzorg kleinere catering opdrachten.

Zie je ook enkel seizoensgebonden, lokale producten, het liefst zoveel mogelijk biologisch, op de borden verschijnen ?
Ik ga graag voor een menu met continent overschrijdende gerechten dat veel aspecten bestrijkt, met een wisselend aanbod dat zowel voor vegetariërs, vlees- als visliefhebbers lekkers in petto heeft. Het menu aanpassen aan vegan-lekker of glutenvrij-lekker is uiteraard geen probleem.

Om je familiefeest een boost te geven, kan ik voor je ook een kookworkshop verzorgen: je gaat zo voor een ongekende sfeer waarbij iedereen aan bod komt en zo ook ten volle kan genieten (van zijn eigen gerechtjes). Samen koken en gezellig tafelen wisselen elkaar af.
Wil je je kinderen verrassen met een eerder ongewoon verjaardagsfeestje ? Ik stel een party voor waarbij je kids met hun vriendjes en vriendinnetjes nieuwe smaken leren kennen en samen smullen van hun eigen creaties.

Ben je eerder op zoek naar een activiteit met je collega’s ? Ook daarvoor is een kookworkshop de geschikte ontspannende (eet)ervaring om de spirit tussen jou en je collega’s te bevorderen.

Als vereniging mag je me ook altijd contacteren naar een kookdemonstratie waarbij je tussendoor allerlei weetjes over de ingrediënten te weten komt. Ook als kookclub mag je me gerust aanspreken om nieuwe culinaire horizonten te verkennen. Je mag hier de lat gerust wat hoger leggen, samen koken blijft immers tot nieuwe wegen leiden.

Leylâ

Proef. Deel. Beleef.

Verwelkom je gasten met nieuwe smaken

**********

Reviews restaurant Sofraya, Ottogracht 10 – 9000 Gent
(mei 2016 – februari 2018)
Leyla Kurhan neemt ons in Sofraya mee voor een gezellige karavaan van geuren en smaken (Elise Descamps, Goesting Magazine, De Morgen)
Zodra er in de keuken een gerechtje klaar is, wordt het opgediend. Daardoor is het in Sofraya gevarieerd en boeiend smullen (Pieter van Doveren, Knack Weekend)
Het gulle gebruik van groenten en kruiden maakt van deze keuken een feest voor vegetariërs (Bruno Van Spauwen, De Standaard)
Het resultaat ? Een smaakpalet om U tegen te zeggen (ZNOR magazine)
Een hedendaagse kijk op de Midden-Oosterse keuken : keuzestress ! (Flair)
Ik kan Sofraya echt aanraden aan iedereen die houdt van groente en de smaken van de méditerranéé. En dit tegen een schappelijke prijs (Sarah Puozzo, www.southandpepper.com)

**********

Luister je naar mijn afspeellijst, te ontdekken bij Deezer ?

Sofraya

  • 437 nummers
  • 29 uur 28 minuten
  • Gedeelde afspeellijst