Beleef

Bij Sofraya roert Leyla Kurhan in de potten.

Haar papa is Turks, haar mama Belgisch. Haar grootouders leerden haar de producten, gerechten en tradities van beide keukens kennen. Ze trok naar dé metropool van gemengde culturen, Istanbul, om zich bij te scholen in het Culinary Institute.

Leyla neemt je mee op een gastronomische Zijderoutereis die ze vlot mixt met een hedendaags Europees smakenpalet.

’s Morgens steekt ze haar Josper houtskooloven aan. Die blijft tot ’s avonds branden zodat de verfijnde smaken van de kruidige gerechten langzaam tot hun recht kunnen komen. Op het ritme van de dag.

Op de borden komen enkel seizoensgebonden, lokale producten. Zoveel mogelijk biologisch.
Alle gerechten worden geserveerd met huisbakken brood.

De wisselende kaart heeft zowel voor vegetariërs, vlees- als visliefhebbers lekkers in petto. De keuken is altijd bereid het menu aan te passen aan vegan-lekker of glutenvrij-lekker: graag even vooraf meegeven.

De wijnkaart is uitgebreid en biedt een ruime waaier aan kwalitatieve wijnen uit de Midden-Oosterse regio.

Sofraya is Perzisch voor ‘Een rijk gedekte tafel waar iedereen welkom is’.
Kom binnen en ga zitten, aan de grote gemeenschappelijke tafel of aan een intiemer exemplaar.

Proef. Deel. Beleef.

Wees Welkom

FormuleS

Lunch: Lunch is altijd mogelijk van dinsdag tem vrijdag op reservatie (vanaf 8 personen).
Diner: ’s Avonds kan je samen met vrienden aanschuiven aan een rijk gevulde tafel of  met zijn tweetjes genieten van diverse gerechtjes.
Voor gezelschappen vanaf 6 personen verkiezen wij het Zijderoutemenu.

**********

Leyla Kurhan neemt ons in Sofraya mee voor een gezellige karavaan van geuren en smaken (Elise Descamps, Goesting Magazine)
Zodra er in de keuken een gerechtje klaar is, wordt het opgediend. Daardoor is het in Sofraya gevarieerd en boeiend smullen (Pieter van Doveren, Knack Weekend)
Het gulle gebruik van groenten en kruiden maakt van deze keuken een feest voor vegetariërs (Bruno Van Spauwen, De Standaard)
Het resultaat ? Een smaakpalet om U tegen te zeggen (ZNOR magazine)
Een hedendaagse kijk op de Midden-Oosterse keuken : keuzestress ! (Flair)
Ik kan Sofraya echt aanraden aan iedereen die houdt van groente en de smaken van de méditerranéé. En dit tegen een schappelijke prijs (Sarah Puozzo, www.southandpepper.com)